Erik (links) en André in het nieuwe pand waar nog druk wordt geklust. “We helpen iedereen.”
Erik (links) en André in het nieuwe pand waar nog druk wordt geklust. “We helpen iedereen.”

Heropening van ‘Ieder Kind een Sint’ op 30 april

Algemeen

TWENTERAND - Een maand lang zijn de deuren van Ieder Kind een Sint en de Speelgoed- en Kledingbank Twenterand gesloten omdat het nieuwe pand van Erik Pezij en André Zoer wordt verbouwd. Na de heropening op 30 april is alles onder één dak te vinden op het adres Het Bassin 23A in Vriezenveen. 

 “We hebben het gewoonweg veel te druk en kwamen daardoor ruimte tekort in het vorige pand van de kledingbank op nummer 23H. Maar ook voor het speelgoed was op het oude adres te weinig plek”. Eigenlijk is het een trieste constatering dat er zóveel behoefte is aan hulp dat Erik en André voor meer ruimte met hun stichtingen zijn verhuisd naar het grotere pand op nummer 23A. “Maar we zijn erg blij dat we dit kunnen realiseren, mede dankzij onze sponsoren en onze vrijwilligers.” 

Meer ruimte

“Het afgelopen jaar hebben we een duidelijke toename van de hulpvraag gezien”, aldus Erik. “Het leven is voor iedereen duurder geworden en de groep die het financieel moeilijk heeft is daardoor gegroeid. Door de toegenomen drukte bij met name de kledingbank, zijn we echt uit ons jasje gegroeid”. In het nieuwe pand is meer ruimte voor onder andere de kleding en het speelgoed .”De ruimte is niet alleen groter”, zo vult André aan. “Het wordt allemaal ook mooi aangekleed door onze vrijwillige stylistes”. Ze hebben getwijfeld over de verhuizing, maar zijn nu blij met hun beslissing om het wel te doen. “Want we willen zoveel mogelijk mensen helpen die het financieel moeilijk hebben. Iedereen die hier komt krijgt hulp.” 

Voedselbank voor dieren

Nieuw bij de Speelgoed- en Kledingbank Twenterand is de Voedselbank voor huisdieren. “Naast voer, wat natuurlijk nieuw is, hebben we bijvoorbeeld ook een gedoneerde hamsterkooi en speeltjes voor de hond”. Trots vertellen Erik en André dat ze sinds 19 maart ook deze hulp kunnen bieden aan de dierenbezitter die het financieel moeilijk heeft. “Als het allemaal even tegenzit in het leven, dan kan je trouwe viervoeter een enorme troost zijn. Kun je het voer even niet betalen, dan helpen we graag want je huisdier kun je niet missen in moeilijke tijden”. De Voedselbank voor dieren heeft, net zoals de andere stichtingen, ook de ANBI-status verkregen. “Voor de oprichting van de Voedselbank voor dieren hebben we goede contacten gelegd met Jos Hermens, dierenarts in Vriezenveen. Van hem kregen we veel hulp en goede tips. Maar ook met de gemeente onderhouden wij goede contacten omdat we dat belangrijk vinden.” 

Doorgeefluik

Erik en André zijn erg bescheiden over hun belangeloze hulp aan de medemens. “Wij zijn eigenlijk gewoon een doorgeefluik. Dankzij alle inwoners van Twenterand en daarbuiten kunnen we dit doen. Met alle gedoneerde kleding en speelgoed kunnen wij zoveel mensen blij maken. Wij krijgen het en geven het weer door.” Voordat de deuren weer opengaan op 30 april moet er nog wel het nodige gebeuren. “Maar er zijn zoveel vrijwilligers die hun hulp hebben aangeboden voor de verhuizing. Echt super.” 

Ook de verzorgingsproducten-actie bij Zeeman, met opnieuw een mooie opbrengst, en de statiegeldactie bij de Jumbo in Vriezenveen willen André en Erik benoemen. “Omdat we daarmee weer veel mooie dingen kunnen doen voor hen die dat nodig hebben.” Vanaf 30 april kan iedereen die hulp nodig heeft, zonder afspraak, terecht aan het Bassin 23A op iedere dinsdag en vrijdag van 10.30 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 15.00 uur. “We helpen iedereen”. Maar ook voor het doneren van kleding en speelgoed staat de deur open. 

Door Petra Sibma