Afbeelding

Derde landelijke ‘Week van de stenen winkel’

Algemeen

VRIEZENVEEN - In de week van 13 tot en met 19 mei 2024 vindt de derde landelijke ‘Week van de Stenen Winkel’ plaats. Een initiatief om de lokale stenen winkel in het zonnetje te zetten en aandacht te creëren voor de waarde van deze winkels bij de consument. Ook lokale ondernemers in Vriezenveen doen hier aan mee. Onder andere: Elferink schoenen, LEV, puur bloembinderij, Basketballdreams, copy services Vriezenveen, Loppisfynd, Springs Fashion, de Flowerie en Zowizo doen mee. Lokale winkels organiseren in de ‘Week van de Stenen Winkel’ allerlei feestelijke activiteiten op de winkelvloer om de kracht van stenen winkels te vieren, samen met hun klanten.

Zowizo is een van de winkels die deelneemt aan dit initiatief. In september 2023 werd de winkel van Gerard Zomer en Gerrinda Vos-Winter geopend aan het Westeinde 269. “Wij zijn een shop in shop winkel waar je een breed en wisselend assortiment kunt vinden van onder andere kleding, sieraden, parfums, woonaccessoires, Neon ledverlichting, cadeau artikelen, unieke “Vriezenveen”cadeaus en bakproducten van de Bakzolder. Wij starten nu onze dagbesteding op. Dit kan al via de WMO en PGB, vanaf juni/juli zal dit ook via de WLZ mogelijk zijn. Wij willen een gezellige, veilige plek bieden waar men mee kan werken met alle werkzaamheden die in de winkel voorkomen.”

“De reden dat we deelnemen aan de ‘Week van de Stenen Winkel’ is om klanten te bedanken dat men onze winkel weet te vinden, dat men enthousiast is over de winkel en het assortiment dat wij bieden en ons initiatief om een dagbesteding te starten”, vertelt eigenaar Gerrinda. “We kijken ernaar uit om samen met iedereen in Vriezenveen de kracht van onze lokale stenen winkels te vieren en nog eens te onderstrepen waarom de deelnemende winkels een plekje verdienen in ons centrum.”

Tijdens ‘Week van de Stenen Winkel’ vinden er bijzondere activiteiten plaats. Bij Elferink schoenen bijvoorbeeld staat een rad van fortuin en kun je mooie prijzen winnen. Bij Zowizo in de winkel hebben we een kleurwedstrijd voor kinderen (de kleurplaat kun je in de winkel op komen halen), iedere betalende klant krijgt een puzzelstukje. Degene die met zijn puzzelstukje de puzzel in de winkel compleet kan maken, wint een mooie prijs. “Zo heeft elke deelnemende winkel unieke acties om onze waardering naar onze klanten te uiten. Kom tijdens de week van de stenen winkel langs bij de deelnemende winkeliers, maak kans op mooie prijzen en leuke extra’s en geniet van de mogelijkheden om lokaal te kunnen blijven kopen.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding