Ster op shirt van Voorwaarts

Sport & Vrijetijd

WESTERHAAR - De oplettende supporter van Voorwaarts heeft het al gezien. De ster boven het logo op het shirt van het vlaggenschip van Voorwaarts, welke staat voor het éénmalig winnen van de landstitel in 1966.

Al jaren laat Voorwaarts weten dat het trots is op deze éénmalige titel. En terecht! Het winnen van de landstitel in 1966 is en blijft het hoogtepunt van Voorwaarts in haar roemruchte geschiedenis. Een klein clubje uit een klein dorp, waar een hechte gemeenschap is die deed wat voor onmogelijk werd gehouden. Vriend en vijand waren vol lof over deze prestatie.

Landskampioen worden is niet voor iedere amateurvereniging weggelegd. Dat besef wordt heden ten dage alleen maar groter. Grote clubs uit de regio mogen daar alleen maar van dromen, hoewel iedereen beseft dat het tegenwoordig ook bijna niet meer mogelijk is. Al tijden laat Voorwaarts weten dat dit historische moment nooit mag worden vergeten. Men wilde dat dan ook aan iedereen duidelijk maken. Daarom speelt Voorwaarts vanaf dit seizoen met de ster op het shirt. Een ster die bij profclubs en landenteams staat voor kampioenschappen van grote waarde. De spelers van Voorwaarts 1 zullen het shirt met ster vol trots mogen dragen.