Samen gamen pakt goed uit voor kinderen met autisme

Algemeen

TWENTERAND - Het is nieuw, leuk èn het is effectief: het project ‘Samen gamen, samen spelen’ voor kinderen met autisme en hun broertje of zusje. De eerste twee groepen hebben hun traject afgesloten en de derde groep is halverwege de ‘cursus’. De uitkomsten zijn heel bemoedigend. Want de koppeltjes kinderen die meedoen, kunnen na afloop echt beter met elkaar door één deur. Half oktober start een nieuw traject en er is nog plek voor deelnemertjes.

Samen gamen, samen spelen is voor kinderen uit Twenterand en omliggende gemeenten met een vorm van autisme die nog naar het speciaal en regulier basisonderwijs gaan èn een broertje of een zusje. Zij doen samen mee aan een traject dat bestaat uit vijf bijeenkomsten van anderhalf uur. In die vijf bijeenkomsten leren deelnemers aan de hand van de beproefde methode Brain blocks over de werking van hersens van kinderen met èn zonder autisme en tegelijkertijd om met elkaar op te trekken en ruzie of onenigheid te voorkomen. Alles wat de kinderen leren, kunnen ze ook gebruiken in de omgang met andere kinderen en mensen in hun omgeving.

Samen gamen, samen spelen is een coproductie van SIZ Twente en stichting de Klup Twente. De bijeenkomsten zijn in het ‘walhalla’ voor kinderen die van gamen houden: in het gamecentrum FUN-IE-FIT van De Klup Twente aan de Berlagelaan 2 in Almelo. Samen gamen, samen spelen is op de maandagmiddag van 15.30 uur tot 17.00 uur.
Maandagmiddag 16 oktober start het vierde traject. Daar is nog plek voor vier kinderen. Deelname aan ‘Samen gamen, samen spelen’ is voor kinderen gratis, omdat het Roggekamp Peitsch Fonds, VSB fonds en NSGK hebben gezorgd voor de financiering.