Prachtig Sagenfestival

Algemeen

WESTERHAAR - Ondanks de concurrentie van de jaarlijkse Burendag, die uitbundig werd gevierd in de gemeente, en de vele barbecues en feesten dankzij het prachtige nazomerse weer, kon Theater Turf tijdens haar jaarlijkse Sagenfestival meer dan 200 bezoekers verwelkomen.

Het Veenmuseum aan de Paterswal was dit jaar voor de tweede keer het decor voor prachtige verhalen en muziek. Het met verlichte slingers en waxinelichtjes geïllumineerde terrein nodigde uit om te dwalen en de spannende vertelsels te zoeken. Voorzitter Jorrit Efdé van Theater Turf maakte dan ook een zeer tevreden indruk. “Het was een aantrekkelijk en gevarieerd programma”, zei hij. “De duisternis, lichtjes en treintjes zorgden voor veel extra sfeer. Vorig jaar waren er zo’n kleine 800 belangstellenden, maar wij zijn heel erg tevreden over de opkomst nu. Het was weer een groot feest.”

Het tweede Sagenfestival van Theater Turf is volgens het bestuur en het bestuur van het Veenmuseum weer goed geslaagd. Alle reden om volgend jaar een derde editie te houden. “Natuurlijk gaan we weer evalueren om te kijken of we nog wat verbeteringen aan kunnen brengen, want er zijn altijd wel dingetjes die je nog beter en veiliger kunt doen”, legt voorzitter Jorrit Efdé uit. “Het Sagenfestival beschouwen wij als het begin van ons theaterseizoen en het is heel prettig als zo’n eerste activiteit geslaagd is. Volgend jaar organiseren wij met veel plezier de derde editie.”