Lions steunt Twentsewens Ambulance na grote brand

Algemeen

Wandelen voor Wens Ambulance

TWENTERAND - De Stichting Twentewens Ambulance verdient meer aandacht en hulp. Zeker nu er vorige week een grote brand is geweest in hun opslag-, trainings- en instructieruimte. Lions Twenterand gaat de stichting financieel steunen.

De stichting is een vrijwilligersorganisatie met als doel mensen met een langdurige chronische ziekte en/of mensen in hun (pre)terminale levensfase professioneel en comfortabel liggend vervoer aan te bieden ten aanzien van een bepaalde wens of behoefte. Het vervullen van zo’n wens is gratis. Per jaar worden ongeveer 300 wensritten uitgevoerd waarbij ook veel vrijwilligers uit Twenterand actief zijn. Deze vrijwilligers zijn gekwalificeerd voor de taken die zij vervullen. De stichting verzorgt daartoe ook periodieke trainingen om hun kennis en vaardigheden op peil te houden. In mei van dit jaar is de stichting onderscheiden met de Gouden dr. C.B. Tilanus medaille als erkentelijkheid en waardering voor hun inzet aan mensen met een chronische ziekte of mensen in hun (pre) terminale levensfase.

Lions Twenterand gaat deze stichting steunen door hen de opbrengst van hun kerstwandeling te schenken die op dinsdag 26 december voor de 25-ste keer wordt gehouden in het natuurgebied “Eerder Achterbroek” tussen Den Ham en Ommen. Dit jaar met twee startplaatsen: Junnerdijk en Janmansweg. De Junnerdijk bij de haakse bocht in de weg van Den Ham naar Ommen, en de Jansmanweg bij de kruising met de Ganzenmars. Starten kan tussen 11.00 uur en 14.00 uur. De route is bij de start verkrijgbaar tegen een vrije gift.

De Stichting Twentewens Ambulance heeft inmiddels een ander pand en andere kantoorruimte aangeboden gekregen. De stichting hoopt door giften, zoals door de actie van de Lions, een nieuwe start te kunnen maken en meer bekendheid te krijgen. Ze hoopt daarmee in 2018 ondanks de brand van vorige week een grotere doelgroep te bereiken. De stichting is daarover al in gesprek met diverse andere instellingen zoals de Thuiszorg.