Landelijke aandacht voor casting en fotoshoot Bigmensfashion

Algemeen

Crew en modellen na afloop van een geslaagde fotoshoot

VROOMSHOOP – Het begon met een bescheiden oproepje van eigenaresse Karien Lukas van webshop Bigmensfashion uit Vroomshoop. Ze zocht XXL-modellen omdat haar webshop gespecialiseerd is in de verkoop van trendy grote maten herenkleding van 1XL tot 6XL. Nadat de landelijke media haar bericht oppikten ontploft haar mailbox. Ongeveer 400 modellen met een maatje meer, bleken wel interesse te hebben om als fotomodel op te treden. Uiteindelijk werden 40 modellen uitgenodigd voor de casting in de fotostudio van Niek Erents Fotografie in Vroomshoop.

En uit die groep van 40 werden uiteindelijk zes modellen geselecteerd die mee mochten werken aan de december-fotoshoot van Bigmensfashion, opnieuw bij Niek Erents in de fotostudio. “Dat wil overigens niet zeggen dat de andere modellen de prullenmand in gaan”, zegt Rosita van der Kruk die zowel casting als fotoshoot namens bovenstaande bedrijven in goede banen hielp leiden, “De zoektocht naar modellen stopt hier niet. We bewaren alle aanmeldingen zorgvuldig en ook kan men zich nog steeds aanmelden via de site van Bigmensfashion.”

Veel gehoorde motivatie van de modellen was dat men vooral wilde laten zien dat het zeker niet nodig is om er als een zoutzak bij te lopen als men wat forser uitgevallen is. “Ook XXL-modellen kunnen zich prima modieus kleden” was een veelgehoorde opmerking.

Uiteindelijk kreeg de zoektocht naar XXL-modellen vorige week een voorlopig einde. Zes modellen in de leeftijd tussen 22 en 49 jaar werden verkozen om de december-fotoshoot voor hun rekening te nemen. Ze waren afkomstig uit het hele land, namelijk: Bergen op Zoom, Medemblik, Amsterdam, Enschede, Kollum en Koewacht. De gehele dag werden er foto’s gemaakt die worden gebruikt voor de site van Bigmensfashion, om toekomstige klanten een idee van de pasvorm te geven. In februari 2018 staat een volgende fotoshoot op het programma. Met nieuwe modellen of wellicht met dezelfde, dat hangt helemaal van de kleding af.